Whirlpool FI9 891 SP IX HA Instrukcja Obsługi Strona 6

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 12
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 5
6
Piekarnik włączy się automatycznie po upłynięciu
czasu obliczonego tak, by cykl pieczenia zakończył
się o ustawionej godzinie.
200°C
20:20
-07:10
TEMPERATURA
KONIEC
URUCHOM ZA
Opóźniony start
Uwaga: można włączyć tę funkcję natychmiast,
pomijając ustawiony czas opóźnienia, wciskając
.
To ustawienie może być stosowane tylko wówczas, gdy nie
jest wymagane wstępne nagrzewanie piekarnika.
. PRZYRUMIENIANIE
Niektóre funkcje piekarnika pozwalają na
przyrumienienie potrawy, poprzez włączenie funkcji
grill po zakończeniu pieczenia.
Koniec pieczenia: 20:00
aby przedłużyć, OK aby przyrumienić
W razie potrzeby, nacisć , aby aktywow
pięciominutowy cykl przyrumieniania potrawy.
Pieczenie za pomocą funkcji, która jest aktualnie
wybrana można również przedłuż, naciskac
.
Aby zatrzymać wykonywanie funkcji, nacisnąć , aby
wączyć piekarnik lub nacisnąć
, aby przejść do
głównego menu.
AUTOMATYCZNE PRZEPISY
W pamięci tego piekarnika zapisanych jest 28
automatycznych przepisów kulinarnych, w których
optymalne funkcje i temperatury pieczenia zostały
już wstępnie ustawione. Aby móc w pełni korzystać
z tej funkcji i uzyskać optymalne rezultaty
pieczenia, warto zapoznać się z naszą książką
kucharską, krą można pobrać ze strony
www.hotpoint.eu
Za pomocą lub , z głównego menu wybrać
“Przepisy. Nacisnąć
, aby potwierdzić i przejść
do listy dostępnych potraw.
Za pomocą
lub przewić listę, a następnie
nacisnąć
, aby potwierdzić wybór.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
STEROWANIE
KONIEC
CZAS PIECZENIA
Pieczony kurczak
Automat
Nacisnąć i włożyć potrawę do piekarnika.
Nacisnąć ponownie
, aby włączyć wykonywanie
funkcji.
Te przepisy pozwalają ustawić koniec czasu
pieczenia.
Uwaga: Rozlegnie się sygnał dźwiękowy, a na wyświetlaczu
pojawi się polecenie wskazujące czynność, jaką trzeba
wykonać w związku z wybraną funkcją, np. obrócenie
potrawy na drugą stronę lub sprawdzenie postępu
pieczenia.
. PRZEPISY Z WYKORZYSTANIEM SONDY
Sonda do mięsa umożliwia mierzenie temperatury
wewnątrz potraw, podczas pieczenia.
Za pomocą
lub , z głównego menu wybrać
“Przepisy z sondą” i nacisnąć
.
Wybrać danie z dostępnych na liście i nacisć
,
aby potwierdzić.
Uwaga: Wybranie “Mięso wypiek wl.” pozwala na zmianę
wszystkich ustawień (temperatury piekarnika i
temperatury sondy). Inne przepisy umożliwiają zmianę
tylko niektórych ustawień.
Sondę należy wprowadzić
głęboko do mięsa, omijając
lub tłuszcz.
W przypadku drobiu, umieścić sondę
na całej długości w środku piersi,
omijając puste przestrzenie.
Włożyć potrawę do piekarnika i
podłączyć wtyczkę, wkładając ją do
gniazdka znajdującego się na prawej
stronie komory piekarnika
.
150°C
79°
100°
TEMPERATURA
AKTUALNA
SONDA DO MIĘSA
Pieczenie
W razie potrzeby zmienić (jeśli to mliwe)
zaprogramowane ustawienia lub nacisnąć
.
Urządzenie wyda charakterystyczny sygnał
dźwiękowy, a kiedy sonda do potraw osiągnie
żądaną temperaturę, na wwietlaczu pojawi się
odpowiednia informacja.
Po zakończeniu pieczenia, można poprawić
uzyskany rezultat, wydłużac dodatkowo czas
pieczenia.
Nacisnąć
lub , aby ustawić długość czasu:
Piekarnik automatycznieyje funkcji
“Konwencjonalne”.
Uwaga: Jeśli sonda nie została prawidłowo podłączona,
będzie słychać sygnał dźwiękowy i na wyświetlaczu pojawi
się komunikat.
ZASTOSOWANIE SONDY DO MIĘSA PRZY
UŻYWANIU FUNKCJI USTAWIANYCH RĘCZNIE
Sonda do mięsa może być również używana w
przypadku niektórych funkcji ustawianych ręcznie,
co pozwoli na uzyskanie optymalnych rezultatów
pieczenia.
Wybrać funkcję ustawianą ręcznie i podłącz
sondę: W lewym górnym rogu wyświetlacza pojawi
się temperatura, którą musi osiągnąć sonda.
180°C
100°
TEMPERATURA
SONDA DO MIĘSA
Konwencjonalne
Aby zmienić to ustawienie, za pomocą lub
przesunąć kursor obok wartości i nacisć
Kiedy ustawienie zacznie migać na wyświetlaczu,
należy ustawić wymaganą wartość, za pomocą
lub
, a następnie nacisnąć , aby potwierdzić.
Tabelę zalecanych temperatur dla każdego rodzaju
mięsa, można znaleźć w Instrukcjach obsługi i
konserwacji, dostępnych na stronie
www.hotpoint.eu
Przeglądanie stron 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag