
PL 22
JAK URUCHOMIĆ PIEKARNIK
SPRAWDZONE PRZEPISY
ZGODNIE Z NORMĄ IEC 603501:201112
Przepis
Funkcja
Nagrzewanie
wstępne
Poziom
(od dołu)
Temp.
(°C)
Czas
(min)
Akcesoria* i uwagi
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.2
Kruche ciastka
**
- 3 150 35 - 50 Blacha-ociekacz / blacha do pieczenia
Tak 3 150 25 - 40 Blacha-ociekacz / blacha do pieczenia
Tak 1 - 4 150 25 - 35
Poziom 4: Blacha do pieczenia
Poziom 1: Blacha-ociekacz / blacha do
pieczenia
IEC 60350-1:2011-12 § 7.5.3
Ciasteczka
**
- 3 170 25 - 35 Blacha-ociekacz / blacha do pieczenia
Tak 3 160 20 - 30 Blacha-ociekacz / blacha do pieczenia
Tak 1 - 4 160 25 - 35
Poziom 4: Blacha do pieczenia
Poziom 1: Blacha-ociekacz / blacha do
pieczenia
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.1
Biszkopt
beztłuszczowy
**
- 2 170 30 - 40 Forma do ciasta na ruszcie
Tak 2 160 30 - 40 Forma do ciasta na ruszcie
Tak 1 - 4 160 35 - 45
Poziom 4: Forma do ciasta na ruszcie
Poziom 1: Forma do ciasta na ruszcie
IEC 60350-1:2011-12 § 7.6.2
Jabłecznik 2
**
- 2 185 70 - 90 Forma do ciasta na ruszcie
Tak 2 175 70 - 90 Forma do ciasta na ruszcie
Tak 1 - 4 175 75 - 95
Poziom 4: Forma do ciasta na ruszcie
Poziom 1: Forma do ciasta na ruszcie
IEC 60350-1:2011-12 § 9.2
Tosty
- 4
3
(Wysoka)
3 - 6 Ruszt
IEC 60350-1:2011-12 § 9.3
Hamburgery
- 4
3
(Wysoka)
18 - 30
Poziom 5: Ruszt (obrócić potrawę po
upływie połowy czasu pieczenia)
Poziom 4: Blacha-ociekacz napełniona
wodą
* Jeżeli akcesoria nie zostały dostarczone wraz z urządzeniem, mogą zostać zakupione w autoryzowanym
serwisie.
** 6
th
Sense CIASTO - funkcja wykorzystuje wyłącznie górne i dolne elementy grzejne, bez
wymuszonego obiegu powietrza.
Nie wymaga nagrzewania wstępnego.
Wskazania w tabeli podano dla urządzenia bez wysuwanych półek. Testy należy wykonywać bez nich.
Wstępnie nagrzać pusty piekarnik (zgodnie z normą IEC 60350-1:2011-12 § 7.2): przetestować
funkcje KONWENCJONALNE
, TERMOOBIEG , SZYBKIE NAGRZEWANIE .
Klasa wydajności energetycznej (zgodnie z normą EN 60350-1:2013-07): aby wykonać test, należy
użyć odpowiedniej tabeli.
Komentarze do niniejszej Instrukcji