
6
wskazówkami aplikacji. Do procesu rejestracji
potrzebny będzie numer identyfikacyjny urządzenia
mobilnego (SAID). Indywidualny kod, numer
następujący po słowie SERVICE na tabliczce
znamionowej dołączonej do produktu.
4. Podłączenie do WiFi
Postępować zgodnie z procedurą scan-to-
connect (skanowanie w celu połączenia). Aplikacja
poprowadzi użytkownika przez proces podłączenia
urządzenia do bezprzewodowej sieci domowej.
Jeśli posiadany router obsługuje WPS 2.0 (lub
wyższy), wybrać „RĘCZNE”, a następnie dotknąć
„Konfiguracja WPS”: W bezprzewodowym routerze
nacisnąć przycisk WPS w celu nawiązania połączenia
między dwoma urządzeniami.
Jeśli będzie to konieczne można również połączyć
urządzenie ręcznie za pomocą opcji „Szukanie sieci".
Kod SAID jest używany do synchronizacji urządzenia
mobilnego z posiadanym urządzeniem.
Adres MAC jest wyświetlany dla modułu WiFi.
Procedura połączenia będzie musiała być
powtórzona, jedynie jeśli zmienione zostaną
ustawienia posiadanego routera (np. nazwa sieci lub
hasło lub dostawca danych).
. USTAWIANIE GODZINY ORAZ DATY
Połączenie piekarnika z domową siecią sprawi,
że godzina i data ustawią się automatycznie.
W przeciwnym razie konieczne będzie ręczne
ustawienie godziny i daty
• Wprowadzić odpowiednie liczby, aby ustawić
godzinę.
• Dotknąć „USTAW”, aby potwierdzić.
Po ustawieniu godziny należy ustawić datę
• Wprowadzić odpowiednie liczby, aby ustawić datę.
• Dotknąć „USTAW”, aby potwierdzić.
4. USTAWIENIE TEMPERATURY WRZENIA
Aby umożliwić piekarnikowi wydajną produkcję
pary, należy go skalibrować przed używaniem go do
gotowania.
Po napełnieniu zbiornika wody i włożeniu go na
miejsce naciśnąć, wybrać
„ Więcej trybów”, a
następnie „ Kalibracja temperatury wrzenia”.
Dotknąć „ROZPOCZNIJ”, by rozpocząć kalibrację.
Zwrócić uwagę, by drzwi piekarnika pozostały
zamknięte przez cały czas trwania procesu kalibracji.
Uwaga: Proces kalibracji może powodować powstawanie
dużych ilości pary: Jest to normalne zjawisko.
5. ROZGRZANIE PIEKARNIKA
Nowy piekarnik może wydzielać zapachy, który
stanowią pozostałość po produkcji: jest to zupełnie
normalne zjawisko.
Dlatego przed przystąpieniem do przygotowywania
potraw zalecamy rozgrzanie pustego piekarnika, co
ułatwi pozbycie się tego zapachu.
Należy wyjąć z komory urządzenia wszystkie kartony
zabezpieczające i zdjąć przezroczystą folię, a także
wyjąć wszystkie znajdujące się w niej akcesoria.
Nagrzać piekarnik do 200 °C, najlepiej używając funkcji
„Termoobieg”
.
Po pierwszym użyciu urządzenia zaleca się przewietrzyć
pomieszczenie.
Komentarze do niniejszej Instrukcji