Whirlpool AKZ 7920 NB Instrukcja Obsługi Strona 21

  • Pobierz
  • Dodaj do moich podręczników
  • Drukuj
  • Strona
    / 26
  • Spis treści
  • BOOKMARKI
  • Oceniono. / 5. Na podstawie oceny klientów
Przeglądanie stron 20
PL21
JAK URUCHOMIĆ PIEKARNIK
Przepis Funkcja
Nagrzewanie
wstępne
Poziom
(od dołu)
Temp. (°C)
Czas
(min)
Akcesoria i uwagi
Krwisty rostbef 1 kg
- 2
2
(Środkowa)
35 - 50
Blacha na ruszcie (w razie potrzeby
obrócić potrawę po upływie 2/3
czasu pieczenia)
Pieczone ziemniaki
- 2
2
(Środkowa)
35 - 50
Blacha-ociekacz / blacha do
pieczenia (w razie potrzeby obrócić
potrawę po upływie 2/3 czasu
pieczenia)
Zapiekanka
warzywna ze
skorupką (typu
gratin)
- 2
3
(Wysoka)
10 - 15 Blacha na ruszcie
Lasagne i mięso
Tak 1 - 3 200 50 - 100*
Półka 3: Blacha na ruszcie
Poziom 1: Blacha-ociekacz lub blacha
na ruszcie
Mięso i ziemniaki
Tak 1 - 3 200 45 - 100*
Półka 3: Blacha na ruszcie
Poziom 1: Blacha-ociekacz lub blacha
na ruszcie
Ryby i warzywa
Tak 1 - 3 180 30 - 50*
Półka 3: Blacha na ruszcie
Poziom 1: Blacha-ociekacz lub blacha
na ruszcie
Pełne danie:
Lasagne (Półka 4)
Mięso (Półka 2)
Tarta (Półka 1)
Tak 1 - 2 - 4 190 40 - 120*
Półka 4: Blacha na ruszcie
Półka 2: Blacha do pieczenia
Półka 1: Blacha-ociekacz/blacha do
pieczenia lub forma do ciasta na
ruszcie
Nadziewane mięso
- 3 200 80 - 120* Blacha-ociekacz lub blacha na ruszcie
Wędliny (królik,
kurczak, jagnięcina)
- 3 200 50 - 100* Blacha-ociekacz lub blacha na ruszcie
* Podany czas pieczenia jest orientacyjny. Potrawę można wyjąć z piekarnika po innym czasie, w
zależności od własnych preferencji.
Przepisy z zastosowaniem sondy do mięsa
Wędliny Końcowa temperatura wewnętrzna mięsa (°C)
Krwisty rostbef 48
Rostbef średnio wypieczony 60
Rostbef dobrze wypieczony 68
Pieczony indyk 75
Pieczony kurczak 83
Pieczeń wieprzowa 75
Pieczeń z cielęciny 68
* Tylko w niektórych modelach
Przeglądanie stron 20
1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Komentarze do niniejszej Instrukcji

Brak uwag