
PL21
JAK URUCHOMIĆ PIEKARNIK
Przepis Funkcja
Nagrzewanie
wstępne
Poziom
(od dołu)
Temp.
(°C)
Czas
(min)
Akcesoria i uwagi
Krwisty rostbef
1 kg
- 2
2
(Środkowa)
35 - 50
Blacha na ruszcie (w razie potrzeby obrócić
potrawę po upływie 2/3 czasu pieczenia)
Pieczone
ziemniaki
- 2
2
(Środkowa)
35 - 50
Blacha-ociekacz / blacha do pieczenia (w
razie potrzeby obrócić potrawę po upływie
2/3 czasu pieczenia)
Zapiekanka
warzywna ze
skorupką (typu
gratin)
- 2
3
(Wysoka)
10 - 15 Blacha na ruszcie
Lasagne i mięso
Tak 1 - 3 200 50 - 100*
Półka 3: Blacha na ruszcie
Poziom 1: Blacha-ociekacz lub blacha na
ruszcie
Mięso i ziemniaki
Tak 1 - 3 200 45 - 100*
Półka 3: Blacha na ruszcie
Poziom 1: Blacha-ociekacz lub blacha na
ruszcie
Ryby i warzywa
Tak 1 - 3 180 30 - 50*
Półka 3: Blacha na ruszcie
Poziom 1: Blacha-ociekacz lub blacha na
ruszcie
Pełne danie:
Lasagne (Półka 4)
Mięso (Półka 2)
Tarta (Półka 1)
Tak 1 - 2 - 4 190 40 - 120*
Półka 4: Blacha na ruszcie
Półka 2: Blacha do pieczenia
Półka 1: Blacha-ociekacz/blacha do
pieczenia lub forma do ciasta na ruszcie
Nadziewane
mięso
- 3 200 80 - 120* Blacha-ociekacz lub blacha na ruszcie
Wędliny (królik,
kurczak,
jagnięcina)
- 3 200 50 - 100* Blacha-ociekacz lub blacha na ruszcie
* Podany czas pieczenia jest orientacyjny. Potrawę można wyjąć z piekarnika po innym czasie, w
zależności od własnych preferencji.
Przepisy z zastosowaniem sondy do mięsa
Wędliny Końcowa temperatura wewnętrzna mięsa (°C)
Krwisty rostbef 48
Rostbef średnio wypieczony 60
Rostbef dobrze wypieczony 68
Pieczony indyk 75
Pieczony kurczak 83
Pieczeń wieprzowa 75
Pieczeń z cielęciny 68
* Tylko w niektórych modelach
Komentarze do niniejszej Instrukcji